Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Πρακτικές συμβουλές για τη σωστή περιποίηση της περούκας!



Η υγρασία, οι ρύποι της πόλης και γενικά οι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την περούκα όπως και τα φυσικά μαλλιά μας. Το λούσιμο της περούκας πρέπει να γίνεται κάθε 15-18 χρήσεις το χειμώνα και κάθε 6-8 χρήσεις το καλοκαίρι. Διατηρώντας τη σε καλή κατάσταση μεγαλώνει και η διάρκεια ζωής της. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή ή ρωτάμε για κάθε
τυχόν απορία τον προμηθευτή μας.
Λούσιμο συνθετικής περούκας
Συνιστώνται ειδικά σαμπουάν και conditioner για συνθετικές ίνες. Τα συνηθισμένα σαμπουάν είναι πολύ σκληρά και μπορεί να «στεγνώσουν» την τρίχα. Τα ειδικά προϊόντα συμβάλλουν στη διατήρηση της λάμψης της περούκας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προστατεύοντάς την από φθορές και ξεθώριασμα.
Γεμίζουμε μια λεκάνη ή το νιπτήρα με χλιαρό νερό και ρίχνουμε 1-2 καπάκια σαμπουάν. Βυθίζουμε την περούκα και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5’. Τρίβουμε πολύ απαλά την περούκα και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό μέχρι να απομακρυνθεί όλο το σαμπουάν. Ξαναγεμίζουμε τη λεκάνη ή το νιπτήρα με χλιαρό νερό και ρίχνουμε 1-2 καπάκια conditioner. Βυθίζουμε την περούκα και την αφήνουμε να μουλιάσει για 2’. Στη συνέχεια την τυλίγουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφήσει το πολύ νερό. Την τοποθετούμε σε μια βάση για περούκες και την αφήνουμε να στεγνώσει από τον αέρα. Την χτενίζουμε μόνο όταν στεγνώσει εντελώς. Στις συνθετικές περούκες δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι –παρά μόνο κρύο αέρα, σίδερο ή ψαλίδι διότι η θερμότητα τις καταστρέφει.
Λούσιμο φυσικής περούκας
Η φυσική περούκα είναι περισσότερο ευαίσθητη απ’ ό,τι τα μαλλιά μας στη φυσική τους κατάσταση και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Η χρήση του conditioner για βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι αναγκαία για τη διατήρησή της.
Γεμίζουμε μια λεκάνη ή το νιπτήρα με χλιαρό νερό και ρίχνουμε περίπου 30ml σαμπουάν για κάθε λίτρο νερού. Βυθίζουμε την περούκα και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5’. Αν είναι πολύ βρώμικη, βάζουμε το σαμπουάν πάνω στην περούκα και την αφήνουμε να μουλιάσει για άλλα 5’. Αν υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ στο μπροστινό μέρος της περούκας, τρίβουμε πολύ απαλά το σημείο με ένα μαλακό βουρτσάκι. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό μέχρι να απομακρυνθεί όλο το σαμπουάν. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα καλής ποιότητας conditioner ή μάσκα μαλλιών και αφήνουμε να δράσει για μερικά λεπτά. Ξεβγάζουμε ξανά. Την τυλίγουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφήσει το πολύ νερό. Την τοποθετούμε σε μια βάση για περούκες. Χτενίζουμε την περούκα πολύ απαλά χρησιμοποιώντας χτένα με αραιά δόντια, για να δώσουμε στις τρίχες τη φυσική φορά τους. Την τοποθετούμε ξανά στη βάση και την αφήνουμε να στεγνώσει με τον αέρα. Όταν είναι σχεδόν στεγνή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι. Μόνο αφού στεγνώσει εντελώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούρτσα ή ηλεκτρικό / κεραμικό ψαλίδι.

Tip
Χρησιμοποιούμαι προϊόντα styling ειδικά για συνθετικές περούκες, τα οποία διαλύονται από μόνα τους μέσα στο νερό όπου πλένουμε την περούκα. Για επιπλέον λάμψη και πιο υγιή εμφάνιση της περούκας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπρέι από απόσταση περίπου 30 εκ..

Πηγή: http://www.iliveforme.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου