Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

6 Χτενίσματα για την παραλία


Καλοκαίρι σημαίνει παραλία και παραλία σημαίνει κυρίως άνεση και ελευθερία. Αυτό ισχύει φυσικά και για τα μαλλιά σου που πρέπει να φροντίσεις να σου προσφέρουν ένα πρακτικό και άνετο στιλ και βέβαια να μην τα ταλαιπωρείς. Το καλοκαίρι κατά κανόνα ξεχνάς πιστολάκι, ψαλίδι, πρέσα και γενικά εργαλεία και προϊόντα styling! Δε χρειάζεσαι τίποτα από όλα αυτά και ειδικά τις ώρες που περνάς στην παραλία.
Υπάρχουν πολλά εύκολα,
βολικά και ταυτόχρονα στιλάτα και σέξι χτενίσματα που μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα μόνη σου και είναι ιδανικά και για την παραλία, ώστε να δείχνεις πάντα όμορφη και προσεγμένη αλλά και να μην επιβαρύνεις τα μαλλιά σου που ήδη ταλαιπωρούνται κάτω από τον καυτό ήλιο αλλά και από τη θάλασσα.
Εμείς θα σου προτείνουμε στις ακόλουθες γραμμές 6 χτενίσματα για τα μαλλιά σου , ιδανικά για την παραλία και όχι μόνο. Φυσικά αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη μπορείς να σκεφτείς και άλλα.
6 Χτενίσματα για την παραλία:
χτενίσματα για την παραλία1. Το «wet look»
Είναι πολύ γνωστό σε όλες μας το συγκεκριμένο χτένισμα-look μαλλιών και πολλές από εμάς το υιοθετούμε το καλοκαίρι ανεξαρτήτως μήκους μαλλιών και στιλ. Είναι πολύ πρακτικό κυρίως για τις γυναίκες με σπαστά μαλλιά αλλά
και οι υπόλοιπες άνετα το υιοθετούν. Είναι ιδανικό χτένισμα για την παραλία και σε κάνει να δείχνεις πολύ σέξι. Το συγκεκριμένο στιλ στα μαλλιά δείχνει και είναι απόλυτα φυσικό και δε χρειάζεται καθόλου κόπο για να το αποκτήσεις. Αρκεί να πέσεις για μία βουτιά και μόλις επιστρέψεις στην ξαπλώστρα σου να χτενίσεις λίγο πρόχειρα τα μαλλιά σου και να απλώσεις με τα χέρια μικρή ποσότητα τζελ για να διατηρηθεί και να μην πετάνε. Να είσαι σίγουρη πως θα δείχνουν όμορφα και φυσικά τα μαλλιά σου.
χτενίσματα για την παραλία2. Κοτσίδα-κοτσίδες
Πριν πας στην παραλία μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου ένα χτένισμα που να στηρίζεται στην κοτσίδα ή στα κοτσιδάκια. Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά χτενίσματα για ένα τέτοιο στιλ. Κάποια πιο κοριτσίστικα που μπορεί να σε κάνουν να μοιάζεις με πριγκίπισσα όπως όταν ήσουν μικρή και κάποια άλλα πιο κομψά και σέξι. Οι επιλογές είναι πολλές. Είτε μία μεγάλη κοτσίδα όλα σου τα μαλλιά, είτε μία δεξιά και μία αριστερά όπως στα παιδικά μας χρόνια, είτε γαλλική, είτε στο πλάι, είτε ψηλά σαν αλογοουρά ή τέλος ακόμα πιο πρωτότυπο και σέξι look είναι να φτιάξεις τα μισά σου μαλλιά ψηλό κότσο (σαμουράι)και να αφήσεις κάτω στο πλάι να κρέμεται ένα λεπτό κοτσιδάκι ή δύο μεγαλύτερα αριστερά και δεξιά. Θα μπορούσες να κάνεις ακόμα και πολλά μικρά αν έχεις ακόμα πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Μπορείς επίσης να κάνεις και κάτι πιο εκλεπτυσμένο, όπως έναν κότσο και μια κοτσίδα σαν στεφανάκι στα μπροστινά σου μαλλιά, ή ακόμα να πλέξεις διάφορες κοτσίδες και να τις κάνεις όλες μαζί κότσο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Το σίγουρο είναι πως αν κάνεις κοτσίδα ή κοτσίδες στα μαλλιά σου πριν πας στη θάλασσα θα σου κρατήσουν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στην παραλία και θα είσαι πολύ άνετη αλλά και στιλάτη. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε χτενίσματα με κοτσίδες!!!
χτενίσματα για την παραλία3. Kότσος (χαλαρός ή ψηλός)
Ο κότσος είναι μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις για ένα τέλειο χτένισμα στην παραλία. Μπορεί να είναι πρόχειρα πιασμένος και χαλαρός, στο κάτω μέρος του κεφαλιού, ίσως και λίγο ανακατεμένος με απείθαρχα τσουλούφια μπροστά δημιουργώντας ένα επιμελώς ατημέλητο στιλ αλλά μπορεί να είναι και ένας σφιχτός κότσος ψηλά στο πάνω μέρος του κεφαλιού, πιο αυστηρός και κομψός που σίγουρα δε θα πέφτει, δε θα σε ενοχλεί και δε θα χρειαστεί να μαζέψεις τα τσουλουφάκια σου. Όλα τα στιλ κότσου είναι από τα πιο βολικά χτενίσματα για την παραλία και γενικά για το καλοκαίρι. Ο ψηλός κότσος δίνει άλλον αέρα αλλά και ο ανέμελος και χαμηλός έχει ιδιαίτερο στιλ. Είτε λοιπόν επιλέξεις έναν κότσο «μπαλαρίνας», στιλ «σαμουράι» ή στιλ «κάλτσα» σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και ταυτόχρονα θα είσαι πολύ όμορφη και στην παραλία.
χτενίσματα για την παραλία4. Αλογοουρά (χαλαρή ή ψηλή)
Τα αντίστοιχα με όσα αναφέραμε για τον κότσο πάνω κάτω ισχύουν και για την αλογοουρά(ή απλά ουρά αν το προτιμάς) όπως κι αν είναι αυτή. Δεν υπάρχει πιο εύκολο και γρήγορο χτένισμα και συνήθως είναι η βασική επιλογή των γυναικών για την παραλία. Είτε έχεις πολύ μακριά μαλλιά είτε λίγο πιο κοντά, μια ψηλή σφιχτή αλογοουρά θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και θα διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του μπάνιου σου. Ακόμα πιο σέξι και στιλάτη (και εξίσου βολική) είναι η ψηλή αλογοουρά στο πλάι του κεφαλιού με ελαφρώς girly διάθεση αν είναι στο στιλ σου. Έχει κάτι παραπάνω από την κλασική σφιχτή ουρά στη μέση του κεφαλιού και συνδυάζεται άψογα με μεγάλους κρίκους στα αυτιά ακόμα και για την παραλία. Από την άλλη, αν επιλέξεις μια πιο χαμηλή και χαλαρή ουρά είτε στο πλάι είτε στη μέση, το στιλ πάλι θα είναι ιδανικό απλά να ξέρεις πως θα σε κουράσει λίγο το ότι θα χρειαστεί να την ανανεώνεις κάθε λίγο όπως επίσης ακόμα και να μην είσαι της βουτιάς, η άκρη της πάλι θα βρέχεται. Όποια αλογοουρά και να επιλέξεις θα είσαι εντυπωσιακή και άνετη.
χτενίσματα για την παραλία5. «Κόμποι»
Ένα εύκολο, μοντέρνο και παιχνιδιάρικο χτένισμα για την παραλία και ιδανικό αν έχεις μακριά μαλλιά, είναι να δημιουργήσεις κάτι σαν «κόμπους» βάζοντας λαστιχάκια κατά μήκος των μαλλιών σου. Σαν να έχεις φτιάξει ουρά και κατά μήκος της να έχεις κι άλλα λαστιχάκια. Θα μπορούσαν να είναι και σε πολλά διαφορετικά κι έντονα χρώματα. Είναι ένα από τα πολύ βολικά χτενίσματα και αρκετά πρωτότυπο μια και δεν το συνηθίζουν πολλές. Κάποιοι θεωρούν πως δείχνει και τα μαλλιά σου πιο πλούσια το συγκεκριμένο χτένισμα. Όπως και να έχει είναι μια πρακτική λύση και δείχνει αρκετά σέξι!
χτενίσματα για την παραλία6. «Κεφτεδάκια»
Το συγκεκριμένο χτένισμα το προτείνουμε πάλι στις γυναίκες που έχουν μακριά και πυκνά μαλλιά. Μπορείτε να το κάνετε είτε με χωρίστρα στη μέση είτε στο πλάι και να επιλέξετε να φτιάξετε τα… κεφτεδάκια με ουρά ή με κοτσίδα. Θα φτιάξετε δύο κοτσίδες ή δύο αλογοουρές (μία δεξιά και μία αριστερά του κεφαλιού) και θα τις στερεώσετε κυκλικά πάνω στο κεφάλι σας –σαν σαλιγκάρια σκεφτείτε το- και θα δείχνουν σαν δύο κεφτεδάκια. Είναι αρκετά χαριτωμένο χτένισμα και πρωτότυπο και κυρίως είναι πολύ βολικό για τις ώρες στην παραλία, αρκεί να στερεώσετε καλά τα κεφτεδάκια σας!
Συγγραφέας Βασιλική Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου