Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

«Μυστικά» για λαμπερά, πλούσια και υγιή μαλλιά. Πώς να αποφύγετε τα λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά


Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση για μια γυναίκα, από τα αστραφτερά, πλούσια και υγιή μαλλιά. Υπάρχουν όμως πράγματα που κάνετε κάποιες φορές άθελα σας και είναι πράγματι καταστροφικά. Διαβάστε παρακάτω με ποιους τρόπους «σαμποτάρετε» τα μαλλιά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.
Λούζεστε καθημερινά
Οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν
πως άμα λούζονται κάθε μέρα τα μαλλιά τους θα είναι πιο λαμπερά αλλά και πιο υγιή. Με το να λούζεστε κάθε μέρα, όμως, τα μαλλιά σας χάνουν τη φυσική τους λιπαρότητα, με αποτέλεσμα να χάνουν τη λάμψη τους αλλά και να σπάνε πιο εύκολα.
Στέγνωμα σε δυνατές θερμοκρασίες
Πολύ δυνατό πιστολάκι, ψαλίδι για μπούκλες ή σίδερο για ίσιωμα ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Καλό θα είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν όσο πιο φυσικά γίνεται, δηλαδή να τα αφήνετε τυλιγμένα με μια πετσέτα και μετά να τα στεγνώνετε για 2-3 λεπτά.
Λανθασμένο χτένισμα
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας είναι να τα χτενίζετε άτσαλα και με δύναμη. Μπορεί να βιάζεστε να ετοιμαστείτε, αλλά στα μαλλιά σας θα πρέπει να αφιερώνετε κάποιο χρόνο για να τα χτενίσετε σωστά.  Αγοράστε μια βούρτσα η οποία θα είναι κατάλληλη για την τρίχα των μαλλιών σας και μην ξεκινάτε να χτενίζεστε από πάνω προς τα κάτω. Πρώτα θα χτενίσετε τις άκρες των μαλλιών σας για να «λυθούν» οι κόμποι και μετά θα συνεχίσετε το χτένισμα από πάνω προς τα κάτω.
Επίσης μην χτενίζετε τα μαλλιά σας για πολύ ώρα διότι έτσι θα σπάνε όλο και περισσότερες τρίχες.
Πιάσε κότσο τα μαλλιά σου
Κοκαλάκια, πιάστρες, τσιμπιδάκια κι όλα αυτά τα καλούδια που κοσμούν ανά καιρούς ή και κάθε μέρα το τριχωτό της κεφαλής μας. Μπορεί να μας δίνουν στυλ ή έστω ευκολία από την στιγμή που δεν πέφτουν μπροστά στα μάτια μας,  τα ίδια όμως έχουν άλλη άποψη, αφού η πίεση που ασκούν τα συγκεκριμένα χτενίσματα, τα αποδυναμώνουν και τα «κουράζουν» όλο και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου