Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Πως να Μακρύνω Γρήγορα τα Μαλλιά μου;


Πολλές φορές μετά από ένα αποτυχημένο κούρεμα ή απλά επειδή βαρεθήκαμε την κοντή  μας κουπ η το καρεδάκι μας μας, θέλουμε ξαφνικά να αποκτήσουμε ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ… μακριά μαλλιά! Οκ, όχι τώρα, αλλά αν είναι δυνατόν σε …1-2 εβδομάδες… χθες θα ήταν ακόμα καλύτερα… Μμμ το ξέρουμε έτσι; Αυτό δεν γίνεται….
Μετά υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που τα μαλλιά κολλούν κάπου εκεί στο ώμο και δεν λένε να πάνε παρακάτω…. Πολλοί παράγοντες ευθύνονται για την αντίσταση των μαλλιών να μακρύνουν. Μπορεί να είναι θέμα κληρονομικότητας, μπορεί έλλειψη βιταμινών και  μήπως… λέω. μήπως…. το παρακάνουμε με πιστολάκι, συσκευές styling, βαφές…  ε;
Αν ανυπομονείς όμως να μακρύνεις τα μαλλιά σου  μπορείς  να  
κάνεις πολλά πράγματα για  να τα βοηθήσεις να μεγαλώσουν αρκετά πιο γρήγορα να είναι υγιή και γερά. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και  με τα κατάλληλα ειδικά προιόντα θα δεις τα μαλλάκια σου να μακραίνουν με εντυπωσιακό ρυθμό.

Τι  πρέπει να κάνεις.

  1. Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά όποτε μπορείς.
  2. Λούσου όσο γίνεται πιο αραιά, αν μπορείς κάθε 4 ημέρες.
  3. Χρησιμοποίησε  μάσκες μαλλιών αναδόμησης  κάθε  εβδομάδα ωστε να  προστατεύσεις τα μαλλιά που μεγαλώνουν από την φθορά και την ψαλίδα.
  4. Φτιάξε αν θέλεις μία σπιτική μάσκα με λαδι καρύδας. Το λάδι καρύδας βοηθάει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.
  5. Χρησιμοποίησε  μια φαρδιά χτένα αντί για βούρτσα. Έτσι δεν θα  τραβάς τα μαλλιά σου και θα προκαλείς  λιγότερο σπάσιμο  και  ζημία.
  6. Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής περίπου 5 λεπτά την ημέρα για την προώθηση της ανάπτυξης των τριχών.
  7. Να πινεις  νερό , να τρως υγιεινά και να ασκείσε. Όταν είσαι  υγιής με γρήγορο μεταβολιμό τα μαλλιά σου επίσης μεγαλώνουν υγιή δυνατά και γρήγορα.
Πάρε οπωσδήποτε τα εξής συμπληρώματα   που αποδεδειγμένα ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών.
  1. Βιοτίνης, είναι εξαιρετικό  για την ενδυνάμωση και ανάπτυξητων μαλλιών και θα τα βοηθήσει να μακρύνουν πιο γρήγορα
  2. Ιχθυελαίου. Αυτό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά και τα νύχια σου . Θα τους προσθέσει επίσης  υγρασία και λάμψη
  3. MSM SULPHUR (Methyl Sulphonyl Methane-φυσική οργανική μορφή θείου) Είναι πολύ ωφέλιμο για την δομή και την υγεία όχι μόνο των μαλλιών αλλά του δέρματος και των νυχιών. Τα βοηθάει να μεγαλώσουν πολύ πιο γρήγορα
Τι να ΜΗΝ κάνεις…
  1. Μην λούζεσε κάθε μέρα. Απογύμνωνεις  τα μαλλιά σου από τα ενυδατικά συστατικά της.
  2. Μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σας ενώ είνια υγρά. Αυτό  οδηγεί σε σπάσιμο των μαλλιών. Εάν δεν μπορείς να το αποφύγεις  άπλωσε πρώτα την μαλακτική και με μια πολύ αραιή χτένα ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου από τις ακρες προς τα πάνω πολύ σιγά και προσεκτικά.
  3. Μην χρησιμοποιείς  σεσουάρ στην ψηλή σκάλα και όποτε μπορείς καθόλου. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη συνήθεια να σπάσει, αλλά έτσι ταλαιπωρείς πολύ  τα μαλλιά σου.
  4. Μην αλλάζεις δραστικά και συχνά το χρώμα των μαλλιών σου. Όπως και να το κάνουμε οι βαφές δημιουργούναν επανόρθωτες βλάβες. Όσο πιο ταλαιπωρημένα τόσ πιο δύσκολα θα αποκτήσουν μάκρος
  5. Για το ίδιο  λόγο απέφυγε να χρησιμοποιείς ισιωτική η σίδερο για μπούκλες.Τουλάχιστο κράτησέ το για πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Όταν το χρησιμοποιείς όμως βάλε οπωσδήποτε ένα  προστατευτικό θερμότητας.
  6. Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου μην τα τρίβεις άτσαλα με  πετσέτα αλλά σκούπισέ τα απαλά και κατα προτίμηση με μία παλιά φανέλα η μακό μπλουζάκι .
  7. Μην πιάνεις τα μαλλιά σου πίσω σε μια σφιχτή αλογοουρά ή κότσο κάθε μέρα γιατί προκαλεί σπάσιμο! Και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ λαστιχάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου