Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα για να μην χάσεις τα μαλλιά σου αργότερα!



Είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνεις έως και 70 τρίχες την ημέρα, αλλά στην περίπτωση η απώλεια των μαλλιών είναι κάτι που σε ανησυχεί, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις – ακόμη κι αν πρόκεται για κάτι γενετικό.
 Προς τιμήν λοιπόν, του «Εθνικού Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια των Μαλλιών», διάβασε παρακάτω πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις προκειμένου να αποφύγεις τις ανεπιθύμητες απώλειες.

1. Ξανασκέψου την διατροφή σου.
Το ρητό «είσαι ό, τι τρως» ισχύει αρκετά και για την υγεία των μαλλιών σου. Τα μαλλιά και τα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής που
μπορεί να προκύψουν, προέρχονται είτε από έλλειψη ή από περίσσεια θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σου. Τα τριχωτά σου κύτταρα χρειάζονται λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή σε πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Απόφυγε την υπερβολική απώλεια βάρους, καθώς αποτελεί έναν ακόμη κοινό παράγοντα της τριχόπτωσης.

2. Χαλάρωσε.
Τα αυξημένα επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν αύξηση στην απόπτωση, γι “αυτό είναι σημαντικό να πάρεις τον χρόνο σου και να χαλαρώσεις. Και ενώ η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η ένταση, πρέπει να ξέρεις πως η υπερβολική άσκηση μπορεί επίσης να συντελέσει στην απώλεια των μαλλιών.

3. Μην ξεχάσεις το τριχωτό της κεφαλής σου.
Η συχνή πλύση ενθαρρύνει την πιτυρίδα, και οι μελέτες έχουν δείξει ότι η πιτυρίδα μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την απώλεια μαλλιών. Αν έχεις ήδη πιτυρίδα ή γενικότερη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής σου, χρησιμοποιήσε κάποιο ειδικό σαμπουάν για την περίπτωση αυτή, οπώς και κάποιο τόνερ που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ερεθισμό και να ξεφορτωθείς τις λευκές νυφάδες.

4. Πάρε τις βιταμίνες σου.
Κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες ειδικές για το τριχωτό της κεφαλής θα σε βοηθήσει αρκετά να προλάβει την τριχόπτωση. Προσθέσε το ασβέστιο, τον σίδηρο, τον ψευδάργυρο, την  πρωτεΐνη σόγιας, και τις βιταμίνες Α, Β12, Β6 και στην καθημερινή διατροφή σου. Φαντάζει σαν κατάλογος πλυντηρίου, ωστόσο εσύ που έχεις πρόβλημα, θα παρατηρήσεις άμεσα τη διαφορά.

5. Δες έναν ειδικό.
Αν γνωρίζεις πως η τριχόπτωση μεταφέρεται μέσω κληρονομικότητας στην οικογένεια, αξίζει τον κόπο να επισκευτείς έναν ειδικό. Μια τυπική εξέταση αίματος μπορεί να προσδιορίσει την αιτία της απώλειας των μαλλιών σου, καταλήγοντας έτσι και στην κατάλληλη λύση.


Πηγή: http://joytv.gr
.........................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου