Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σου ;



Υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά θέλουμε όλες ανεξαρτήτου χρώματος και μήκους. Διαπιστώστε μόνες σας την κατάσταση της τρίχας σας και ανακαλύψτε τι πραγματικά έχουν ανάγκη τα μαλλιά σας!
Βήμα Πρώτο:
Κοιτάξτε τα μαλλιά σας στον καθρέφτη. Εάν παρατηρήσετε λευκά στίγματα είναι πολύ πιθανό να σπάνε οι άκρες. Εξετάστε τα μαλλιά γύρω από το στέμμα και κατά μήκος. Τα πολλά λευκά «στίγματα» υποδηλώνουν το σπάσιμο της τρίχας, είτε από κακή περιποίηση των μαλλιών ή υπερβολική χρήση εργαλείων styling.



Βήμα Δεύτερο:
πόσο υγιη είναι τα μαλλιά σου 2Πάρτε μία τούφα απ’τα μαλλιά σας και ρίξτε τη σε ένα μπολ με νερό. Οι τρίχες που επιπλέουν δείχνουν ότι είναι υγιείς ενώ αυτές που θα βυθιστούν είναι ταλαιπωρημένες και ξηρές.


Βήμα Τρίτο:
πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σου 1Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας. Εάν περνούν εύκολα και δεν έχουν κόμπους τότε τα μαλλιά είναι αρκετά υγιή. Εάν τα δάχτυλα σας μπλέκονται ή «κολλάνε» κατά την κάθοδο τότε τα μαλλιά είναι εύθραυστα και ταλαιπωρημένα.
Βήμα Τέταρτο:
Παρατηρήστε τα μαλλιά σας ενώ λούζεστε. Είναι φυσιολογικό να χάνουμε περίπου 200 τρίχες ημερησίως (μην τις μετρήσετε όμως!!) αλλά εάν δείτε και αυξάνεται το ποσοστό μαλλιών που χάνετε κατά το λούσιμο τότε αυτό σημαίνει ότι η υγεία των μαλλιών σας έχει αρχίσει και χειροτερεύει.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Οι περισσότερες βλάβες στην τρίχα παρουσιάζονται όταν κάνουμε υπερβολική και κακή χρήση εργαλείων styling ή όταν κάνουμε «επιθετικές» αλλαγές χρώματος στα μαλλιά μας. Ξαφνικές αλλαγές στην ποιότητα των μαλλιών μπορεί να σχετίζονται με ορισμένες αλλαγές στην υγεία μας όπως η εγκυμοσύνη, ο θυροειδής ή ο διαβήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου