Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Κατεστραμμένα μαλλιά που σπάνε; Η λύση είναι απλή!




Αλήθεια πόσο αγαπάς τα μαλλιά σου; Αν το σκεφτείς, θα συμφωνήσεις μαζί μας. Για χρόνια φερόμαστε στα μαλλιά μας σαν να προσπαθούμε να τα καταστρέψουμε. Τα βάφουμε, τα ξεβάφουμε, τα ξαναβάφουμε, τα καίμε με καυτό αέρα και σίδερα. Κανονικά βασανιστήρια δηλαδή. Όλα αυτά συνήθως καθρεφτίζουν και τη διάθεσή μας και κάθε αλλαγή στο κούρεμα, το χτένισμα, το χρώμα αποτελεί πηγή ανανέωσης για όλες μας. Τι θα πρέπει να προσέξουμε όμως για να μην πληρώσουμε αυτή την ανανέωση πολύ ακριβά;


Εμείς που έχουμε ήδη κάνει όλα τα παραπάνω λάθη, παλεύουμε τώρα να αποκαταστήσουμε τη χαμένη υγεία και λάμψη στα μαλλάκια μας και σου έχουμε δέκα tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά!

1. Μην λούζεσαι καθημερινά.
Ακόμη κι αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, το καθημερινό λούσιμο δεν είναι η λύση. Ειδικά εάν χρησιμοποιείς στυπτικό σαμπουάν ρισκάρεις καθημερινά την απώλεια σημαντικών ελαίων που θρέφουν τις τρίχες. Τη στιγμή που λούζεσαι μεταχειρίσου τα μαλλιά σου πολύ απαλά και κάνε μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες. Μην μαζεύεις όλο το σαμπουάν στην κορυφή του κεφαλιού και πάντα να χρησιμοποιείς conditioner στις άκρες.

2. Αλλάξτε σαμπουάν συχνά.
Ακόμη κι αν έχετε βρει ένα σαμπουάν που να σας ενθουσιάζει ή να μυρίζει υπέροχα, φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε περισσότερο από ένα μπουκάλι. Τα μαλλιά σου συνηθίζουν τη σύσταση του και έτσι παύει να είναι ωφέλιμη γι’αυτά. Φρόντισε να επιλέγεις σαμπουάν πλούσια σε πρωτεΐνες.

 3. Μην κακομεταχειρίζεσαι τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο.
Μετά το λούσιμο, αλλά και σε καθημερινή βάση άπλωσε στις άκρες των μαλλιών σου ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λάδι μαλλιών για να αυξήσεις την ελαστικότητά τους και να μην σπάνε εύκολα. Μην τα τρίβεις έντονα στην πετσέτα. Χρησιμοποίησε μία χτένα με αραιά δόντια για να τα ξεμπλέξεις και κράτησε αποστάσεις από το πιστολάκι όταν τα στεγνώνεις, βάζοντάς το στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

4. Χτένισε τα μαλλιά σου στεγνά.
Όσο είναι βρεγμένα είναι πολύ πιο ευάλωτα. Χτένισέ τα απαλά, ξεκινώντας από τις άκρες και ανεβαίνοντας σταδιακά προς τις ρίζες, έτσι θα αποφύγεις τους κόμπους αλλά και το σπάσιμο.

5. Πρόσφερέ τους εντατική περιποίηση.
Σίγουρα θα τη λατρέψουν! Μια - δυο φορές την εβδομάδα κάνε μάσκα μαλλιών με σπιτικά υλικά ή με φυτικά έλαια. Για παράδειγμα, το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο επαναφέρουν την υγεία των μαλλιών.

6. Απέφυγε τα σφιχτά πιασίματα.
Ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι ήδη αφυδατωμένα θα σπάσουν πολύ εύκολα. Άλλωστε τα χαλαρά, σχεδόν ατημέλητα χτενίσματα είναι πολύ πιο μοδάτα και εντυπωσιακά.

 7. Θυμήσου τα προϊόντα που προστατεύουν.
Αν τα μαλλιά σου είναι ατίθασα και δύσκολα στο χτένισμα χρησιμοποίησε μαλακτικό νερό πριν προσπαθήσεις να τα χτενίσεις. Απαραίτητο είναι και ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα εάν επιμένεις σε ζεστό styling.

8. Ξεκούρασέ τα.
Τώρα το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να το αποφασίσεις. Χαλαρές κοτσίδες, πλεξούδες και μαντήλια μπορούν (και πρέπει) να αντικαταστήσουν το πιστολάκι, την πρέσα ή το ψαλίδι για μπούκλες. Άφησέ τα φυσικά.

9. Μην φοβάσαι το ψαλίδι.
Μην περιμένεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν αν δεν τα κόβεις, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Οι ειδικοί προτείνουν κούρεμα κάθε έξι ή δώδεκα εβδομάδες , ανάλογα με το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα δικά σου μαλλιά. Κόψε λοιπόν την ψαλίδα και τις ατίθασες άκρες και τα μαλλιά σου θα φαίνονται αμέσως πιο υγιή.

10. Ενίσχυσε τη διατροφή σου με τις αγαπημένες τους βιταμίνες.
Τα Ω-3 λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια είναι το κυριότερο συστατικό που τους προσφέρει λάμψη. Τροφές όπως καρύδια, λιναρόσπορος, αβοκάντο, αυγά, αποβουτυρωμένο γάλα και πράσινο τσάι συνεισφέρουν στην υγεία των μαλλιών σου. Και πιες καφέ! Η καφεΐνη μειώνει σταδιακά τα επίπεδα της DHT , στην οποία οφείλεται η τριχόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου