Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Επτά τροφές για υγιή μαλλιά!







Πέρα από τις θεραπείες, τις μάσκες και τις ενυδατικές κρέμες, μπορούμε να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας, να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά τρώγοντας συγκεκριμένες τροφές. Οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο, στην επιδερμίδα μας, στα μαλλιά μας και γενικά στον οργανισμό μας. Πάμε να γνωρίσουμε ποιες τροφές είναι αυτές.

1) Προϊόντα ολικής αλέσεως.


Ψωμί, αλεύρι, ρύζι και δημητριακά. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως, παρέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β1, Β2 και Β6. Η ένταξη των τροφών αυτών στην διατροφή μας, βοηθά το τριχωτό της κεφαλής μας και όχι μόνο, καθώς βοηθάν την διαδικασία της πέψης στον οργανισμό μας.

2) Αυγά και κρέας.

Τα αυγά και το κοτόπουλο περιέχουν υψηλή ποσότητα πρωτεϊνών και ενθαρρύνουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Βελτιώνουν την κατάσταση πτώσης μαλλιών και εξαλείφουν τυχόν προβλήματα.

3) Πράσινα λαχανικά.


Συμπεριλαμβάνουμε όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως μπρόκολο και σπανάκι, τα οποία είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες Α και C και ασβέστιο. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μαλλιών και την αναγέννησή τους.

4) Όσπρια.

Αν τα μαλλιά μας υποφέρουν από έλλειψη βιοτίνης τότε πρέπει να προσθέσουμε στην διατροφή μας όσπρια, όπως φακές, φασόλια και σόγια. Τονώνουν την παραγωγή της κερατίνης και κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά.

5) Ψάρια.


Τα ψάρια έχουν θεωρηθεί ως την καλύτερη τροφή για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των μαλλιών. Βοηθάν στην διατήρηση του τριχωτού της κεφαλής και εξασφαλίζουν λαμπερά και πλούσια μαλλιά.

6) Ξηροί καρποί.

Καρύδια, αμύγδαλα και κάσιους είναι οι κατάλληλοι ξηροί καρποί για την πρόληψη της τριχόπτωσης και την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι πλούσιοι σε σελήνιο και ψευδάργυρο. Βοηθάνε την λεπτή τρίχα να γίνει πιο ανθεκτική.

7) Αβοκάντο.

Το αβοκάντο είναι μαγικό φρούτο για τα μαλλιά και όχι μόνο. Ξέρουμε ότι βοηθά την επιδερμίδα μας, ανεβάζει την libido, είναι κατάλληλο για την δίαιτά μας, είναι γενικά φρούτο «σύμμαχος» Το αβοκάντο προσδίδει στα μαλλιά μια μεταξένια υφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου